Skip to main content

Onboarding: plasarea piesei puzzle-ului în imagine

Scris de Update în .

Onboarding-ul este un proces care transformă un nou angajat într-un membru al echipei. Nimeni nu este născut să se încadreze perfect în fiecare grup cu care trebuie să lucreze. Este un proces de învățare care se repetă atunci când intrăm într-un mediu nou. Nu este diferit atunci când începeți un nou loc de muncă. Dar ce este mai exact onboarding-ul și ce implică procesul? Să vină detaliile!

Ce este onboarding-ul?

Sensul onboarding-ului nu este altceva decât integrarea noului angajat în mediul companiei. S-ar putea să credeți că nu este nevoie să vă ocupați de așa ceva, deoarece noua persoană va lua ritmul și va învăța singur, dar, în realitate, angajatul pune pietrele de temelie ale existenței companiei în primele săptămâni și luni, iar asta este hotărâtor pentru propria ta carieră, precum și din punct de vedere al rolului pe care îl vei juca în companie.

Cu cât o persoană primește mai mult ajutor, mentorat și sprijin în prima perioadă, cu atât este mai mare probabilitatea ca ulterior să se integreze corespunzător și să dobândească toate cunoștințele de care ar putea avea nevoie în organizație. Dacă, în schimb, nu există integrare, dacă nu este integrat în echipă, noului coleg îi este mai ușor să greșească, să aibă experiențe proaste, să experimenteze dezamăgiri, iar dacă vede o altă oportunitate se va ridica de la masă și renunță fără întrebări.

Cu toate acestea, acest lucru nu este în interesul niciunei companii. Astăzi, când angajații trebuie legați cu laso pentru anumite posturi, compania nu își permite să facă o astfel de mișcare greșită. Nu este suficient să dobândești și să angajezi angajați, trebuie și să îi păstrezi.

Care este scopul onboarding-ului?

Sarcina onboarding-ului este introducerea, integrarea, inserarea. Dar ce înseamnă mai exact asta? Scopul principal al onboarding-ului este ca noul angajat să se familiarizeze cu locul de muncă, mediul și cultura locului de muncă. Până la sfârșitul procesului, te vei putea mișca cu încredere atât la locul de muncă, cât și în comunitate. În timpul integrării, angajatul ajunge să știe și care va fi sarcina exactă: dacă este necesar, va învăța cum să folosească programele și sistemele specifice, astfel încât să își poată desfășura munca cu încredere deplină și cu cea mai bună capacitate. .

Acestea servesc scopului de a spori angajamentul angajatului, a legăturii cu compania și să nu vrea să-și încerce norocul la o altă organizație. În acest fel, fluctuația poate fi redusă cu ajutorul unui proces de onboarding adecvat.

În timpul procesului de onboarding, noul angajat primește informații despre propriile sarcini și rolul pe care îl joacă în companie. Veți cunoaște grupul cu care trebuie să mențineți contact direct și organizația în ansamblu, inclusiv valorile și sistemul de obiective organizaționale.

Procesul de îmbarcare

Incorporarea nu se întâmplă prin magie și nici nu poate fi învățată cu o sesiune de antrenament. Acesta este un proces care poate dura mai mult în funcție de natura activității companiei. Poate fi împărțit în trei etape:

  • Introducere: acesta este un fel de gust, pe baza căruia angajatul este capabil să plaseze compania, să obțină cele mai importante informații, să își facă o impresie asupra naturii mediului de lucru, a condițiilor de muncă, a biroului, a culturii locului de muncă.
  • Training: în timpul acestui proces, noul angajat își cunoaște propriile sarcini, dacă are deficiențe într-un anumit domeniu, încearcă să le compenseze împreună cu mentorul său. Într-un cuvânt, obțineți toate cunoștințele și contribuțiile profesionale necesare pentru o muncă adecvată pentru a-și îndeplini rolul.
  • Integrare: aceasta este cea mai lungă și mai dificilă dintre cele trei faze. În acest proces, angajatul se încadrează în cultura organizațională. El ajunge să cunoască și să accepte valorile și încearcă să le împace cu ale sale. Dintre cele trei etape, aceasta este cea pe care companiile o salvează cel mai des, primele două au loc într-o formă oarecare, dar aceasta este adesea împinsă în plan secund. Chiar dacă este la fel de important ca primele două secțiuni.

HRmaster și onboarding

HRmaster este cea mai ascuțită armă a profesioniștilor moderni din HR. Cu ajutorul acestuia, toate sarcinile legate de managementul resurselor umane pot fi gestionate și urmate cu ușurință, de la selecție la raportare până la evaluări.

HRmaster este un sistem cu 17 module cu elemente care sunt deosebit de utile în timpul onboarding-ului. Poate fi folosit foarte bine chiar și în timpul procesului de selecție, deoarece există un modul de Recrutare și Selecție dezvoltat special pentru acest scop, care poate fi folosit pentru a urmări călătoria candidatului pe tot parcursul.

Opiniile clienților noștri

  • „Baza de date transparentă a candidaților și interfața ușor de utilizat au simplificat foarte mult procesul de recrutare. Un singur clic și avem starea actuală a procesului. De când folosim HRmaster, putem urmări mai ușor recrutarea și selecția în cadrul Grupului iar cu ajutorul filtrelor detaliate, putem selecta cu ușurință și dintre candidații anteriori.”

    N. Henrietta | Duna Aszfalt Kft.

  • „HRmaster este un software inovator, care răspunde propriilor noastre nevoi și așteptări, un sistem care poate fi dezvoltat într-un mod cu adevărat flexibil. Este de mare ajutor, totul poate fi urmărit și reaccesat. Interfața este ușor de utilizat. Soluțiile de autoservire iau o mare parte din povara personalului HR, oferindu-le mai mult timp pentru alte sarcini strategice. Nu pot decât să-l recomand.”

    | Companie energetică internațională
  • „Colaborăm cu Evolution Consulting din aprilie 2017 și de atunci pe lângă implementarea modulul central Data Center suntem în pragul implementării modului TÉR. Deoarece folosim software-ul în scopuri de „raporturi management” în grupul nostru de 14 companii pe raza națională, acesta a trebuit să fie aproape complet personalizat. Pentru aceasta am primit tot sprijinul din partea Evolution. Pentru un grup de companii de această dimensiune, acest nivel de servicii este esențial.”

    T. Zsófia | Euromedic

  • „Experiența noastră este foarte pozitivă, deoarece lucrați eficient și rapid în timp ce comunicați bine și clar, astfel ne putem înțelege cu ușurință. Cu soluții profesionale, ne ajutați să ne dezvoltăm atât în ​​domeniul HR, cât și în producție, fie că este vorba de implementarea unui sistem de evaluare a performanței sau organizarea sistemului de instruire sau dezvoltarea software-ului. Abia așteptăm să lucram cu dumneavoastră in continuare."

    E. Eszter | Bekomold Kft.

  • „Am căutat un produs care poate fi personalizat și extins, care să îndeplinească cerințele de bază ale legislației muncii. HRmaster satisface aceste nevoi din toate punctele de vedere. Sistemul este ușor de utilizat, diferitele roluri și drepturi fac munca a 3000 de angajați mai simplă și mai transparentă, iar soluțiile inovatoare ajută înnoirea continuă a software-ului.”

    V. Viktória | Budapest Bank Zrt.

  • „Am economisit timp și energie odată cu introducerea sistemului: administrația, planificarea salariilor și a resurselor, urmărirea concediilor au devenit semnificativ mai rapide și mai ușoare. În plus, datorită modulului de raportare, am putut să ne luăm rămas bun de la file-lurile Excel anterioare și să obținem prin câteva clicuri date utile și fiabile despre subiecte precum controlul resurselor umane și fluctuația.”

    Sz. Dóra | ingatlan.com Zrt.

    Doriți să cunoașteți software-ul HRmaster?

    Contactați-ne! Personalul nostru vă va contacta la datele de contact furnizate în formularul de mai jos.